top of page

Blogg: plattform eller selvstendig?

Et domene i form av en nettstedsadresse kan du kjøpe til hvilken som helst blogg og det skal vi lære deg senere i kurset, men ved "eget domene" her mener vi at du oppretter en blogg selvstendig i feks WordPress eller BlogSpot.


Ved å velge eget domene får du større frihet, men også mer ansvar. Ved å velge en plattform får du mindre frihet, men bedre tid til å fokusere på selve bloggingen.


STILL DEG DISSE SPØRSMÅLENE:

Ønsker jeg å være del av et nettverk? Ønsker jeg å være tilknyttet en toppliste? Vil jeg ha flest mulig lesere, eller bare plass til å utfolde meg fritt med lengre tekster? Hvor teknisk er jeg - ønsker jeg å være ansvarlig for design selv? Kommer jeg til å fokusere på salg av bannerannonser? Ønsker jeg å tilknytte en nettbutikk? Hvor mye penger er jeg villig til å bruke på å opprettholde bloggen?PLATTFORM


- Du er ofte låst til en designmal, og kan ikke endre på annet enn header.


- Du kan ikke selge bannerannonser uten å kontakte redaktøren. Du har ikke kontroll på hvilke annonser som havner på bloggen din. Om du skriver om kroppspositivisme kan det likevel hende du reklamerer for slankepiller.


- Du er tilknyttet et nettverk, en forside med anbefalte innlegg og en toppliste som gjør det enklere for folk i samme nettverk å finne deg.


- Det er ofte enklere for små bloggere å få lesere og engasjement på en plattform.


- Du har en kontaktperson som kan hjelpe deg med alt du lurer på - gratis.


- Det kan være lettere å tjene penger i begynnelsen, feks via allerede innstallerte plug-ins, som bla. Metapic.


SELVSTENDIG


- Du kan skrive hva du vil, men står 100% ansvarlig da du er den eneste redaktøren.


- Du velger design selv, men er også ansvarlig for installering, vedlikehold, oppdateringer og funksjonalitet.


- Du kan velge mellom feed eller magasin-layout.


- Du står fritt til å selge bannerannonser på ditt eget nettsted uten at plattformens reklame tar opp plassen (wordpress.org).


- Du er ansvarlig for all trafikk selv, og må pushe hardere for å få folk inn på bloggen din da den ikke er synlig noen annen plass enn Google og der du synliggjør den.


- Mange spennende plug-ins. Du kan blant annet ha nettbutikk på bloggen.


- Koster ofte penger å drive.


Ønsker du å lære mer om blogg, eller bli en bedre blogger? Les nettkurset vårt HER!

0 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page